Çıldırtan mülakat soruları







Yıl olmuş 2018 , hala beş sene sonra kendinizi nerede görmek istersiniz soruları ile mülakat yapan insan kaynakları uzmanları bulunmaktadır. Uzun ve stresli iş görüşmeleri sonucunda aman cevap olarak "Sizin yerinizde " cevabını vermeyin.

Bir de özel hayatın en dibini eşeleyen sorular vardır ki birden mülakat ortamı buz kesebilir. 
Sektörümde bu işi layıkıyla yapmaya çalışanları tenzih ederek yazmak istiyorum ama , gözlüğünün üzerinden görüşme bittikten sonra kafama bir şey takıldı "Neden çocuğunuz yok ya da neden bu yaşa kadar evlenme diniz ?"sorularının cevabının adayın alınacağı pozisyona nasıl bir etkisi olabilir. Ayrıca detaylı baktığımızda insan haklarına bile aykırı bir uygulamadır kişilerin medeni durumları ve benzeri konuları deşelemek.

Yurt dışı örneklerine baktığımızda Cvler'de  adayların fotoğrafının bile yer alması eşitlik ilkesine aykırı olduğu düşünülürken bizim ülke olarak bu konuda İk yönetim değerlerimizi gözden geçirmemiz gerekmektedir.

İş arama sürecinin her anı yeteri kadar sancılı ve gerginken karşımıza çıkan "En beğenmediğiniz yönünüz nedir sorusuna " Fazla mükemmeliyetçililik" cevabını alırken çok da şaşırmamak gerekir.


Yine aynı bomba sorulardan biri, Peki "Neden bizim firmamız" .Burada istenilen sanırım başvurulan firmaya methiyeler sıralanması. Çok uluslu bir şirket görüşmesinde rakipleri arasında neden o firmanın tercih edildiğinin açıklanması mantıklıdır ama orta ölçekli bir şirkette bu soruya aday, zaten işe çok ihtiyacı olduğu için pozitif güzellemeler ile cevap verecektir.

Deneyimsiz mülakatçıların bazen de soracak soru bulamamasından kaynaklanan , ev oturması konseptli soruları "Burcunuz nedir" sorularına ise hiç değinmek bile istemiyorum.


İşe alım mülakatlarında en doğru adayı bulma yöntemlerinden biri yetkinlik bazlı mülakattır. Görüşmeci karşısındaki adayın pozisyona uygunluğunu bu sorular ile analiz edebilir. 




Hiç yorum yok