Biz size döneriz !!!!






Üç kelimeden oluşan , iş görüşmesinin sonunda sürecinin tamam mı devam mı kısmında "Biz size döneriz" diye biten mülakatlar.

Beyaz yakalı insan kaynakları yetkililerin arasında gizli ve anlaşılmış bir şifre midir, yoksa profesyonel işe alım sürecinin olmazsa olmaz bir ritüeli midir?

Mülakat takvimine göre sırada görüşülecek daha pek çok adayın olması yada ikinci görüşme sonrası son üçe kalan aday arasından karar verilememiş olması nedeniyle masumca söylenir bu cümle. Adayın heyecanın tavan yaptığı , görüşme ortamındaki sessizlik ....ve  birden söylenmesi yaklaşık 15 saniye uzunluğunda olan cümlenin zamanın gelmiştir " Biz size döneriz "

Olumsuz olan adaya dönüş yapan  İK yetkilisi veya kurumsal firma sayısı maalesef çok azdır. Adayların görüşme sürecinin sonunda geri bildirim beklemeleri kadar olağan bir talep olamazken, insan kaynakları departman çalışanlarının eleştirildiği en büyük kusurlu davranış listesinde ilk sırada yer almaktadır.

Mülakat süreci ile ilgili geri bildirim yapılmaması, adayın başvuruda bulunduğu kurumun marka değerine karşı hissettiği güveni negatif yönde etkilemektedir.

Adayların ise  görüşme sonrası haber bekleme sürecinde kaygı ve stres seviyesi artmakta, telefondan gelecek habere odaklandığı için gündelik yaşam kalitesi de olumsuz etkilemektedir.

 Mülakata çağrılan her adaya telefon ile olumsuz bildirim verilmesi pratik bir çözüm olmazken, mail yolu ile otomatik gönderimler yapmak bilgi teknolojisi çağında pek de zor olmasa gerek.

Aşağıda yer alan mail örneği ile "Biz size döneriz " sarmalında yaşayan adaylarla dönüş yapılması dileğiyle..

"Yaptığımız iş görüşmesiyle ilgili olumsuz geri dönüşümüzü üzülerek bildiriyoruz. Özgeçmişiniz ileride oluşacak farklı pozisyonlarla ilgili veritabanımıza kaydedilmiştir. İlginize teşekkür ederiz."

Hiç yorum yok