Stres mülakatına hazır mısınız?






İnsan kaynakları uzmanlarının stresli ortamlarda çalışacak kişileri değerlendirmek için kullandıkları görüşme tekniğinin ismidir "stres mülakatı". 
Ancak bu mülakatlar, çok hassas bir denge gerektiriyor. Çünkü bu yöntemde kullanılan soru ve teknikler ile  adaya yapılacak  saygısızlık arasındaki çizgi bazen çok incelebiliyor.


Stres mülakatı bilinçsiz bir işe alım uzmanı ya da yönetici tarafından adaya uygulandığında ortaya oldukça tatsız olaylar çıkabiliyor.


Stres mülakatları özellikle yoğun stres altında çalışılan ve insan ilişkilerinin yoğun olduğu sektörlerde önem arz etmektedir. Çağrı merkezi çalışanları, hava yollu şirketlerinde çalışacak host ve hostesler, üst düzey yöneticiler için geçerli olabilir. Bir bilgisayar yazılım uzmanın işe alım sürecinde bu yöntemi uygulamak oldukça yersiz olacaktır.


"Uzun süre bekletme taktiği"
Stres mülakatı denilince genelde ilk akla gelen adayın uzun süre görüşme için dışarıda bekletilmesi gelir. Halbuki bu yöntem oldukça yanlış bir metottur. Adayın  terbiye sınırlarını ölçmeye yönelik bu yönetimi çoğu işe alımcı doğru ve etik bulmaz. Emeğini ve yeteneklerini satmak için görüşmeye gelmiş bir adaya saygı prensibi çerçevesinde ölçme ve değerlendirme yapılması gerektiğini, aday da olsa herkesin zamanın kıymetli olduğu görüşü ile bu yöntem çürütülmektedir.

Okuduğunuz okul ve bölümü küçümseme

Görüşme için görüşme odasına girdiniz ve insan kaynakları uzmanı hayli umursamaz bir tavırda size hoş geldiniz dedi ve cv'nizi de görüşme öncesi hiç incelememiş olduğunu anladınız. Mezun olduğunuz okulu sordu  ve siz de cevap verdiniz. Devamında işe alım uzmanı mezun olduğunuz okulu küçümseyen bu tavırla "Alanınızla ilgili en kötü okuldan mezun olmuşsunuz, nasıl başarılı olmayı düşünüyorsunuz ? diye sordu.

İşte kilit nokta burada. Bu nasıl soru diye sinirlenmek sizin mülakatta elenmenize neden olacaktır. Sorulan sorudaki amaç baskı altında nasıl davrandığınız ve stresinizin artması ile birlikte duygusal bir tepki verip vermediğiniz ölçülmektedir.

Böyle bir soruya verilebilecek en iyi cevap " Okuduğum okul puan sıralamasında alt kademelerde yer alabilir ama ben üniversitedeki eğitimime ek olarak , branşımla ilgili kurs ve sertifika programlarına katılarak mesleki rekabete hazır hale geldim" demeniz dezavantajlı bir durumu bakış açınızla pozitife döndürme becerisi olarak kabul görecektir.


Neden uzun zamandır iş bulamadınız?

Görüşmeci adaya "En son işinizden ayrılmanız üzerinden uzun zaman geçmiş. Neden iş bulma süreciniz uzadı, sorun nedir?" diye sorduğunda , adayın aşağıdaki gibi cevapları vermesi doğru olacaktır.

En uygun işi bulmak için iş arama süremi uzattım.

İş teklifleri almama rağmen tam anlamı ile niteliklerime uygun bir pozisyon bulamadım.
Birtakım şahsi sorunlarım yüzünden iş arama sürecini aktif olarak değerlendiremedim.
Lisansüstü öğrenimime devam etmeye karar verdim.
Son olarak ise mutlaka görüşme sonrasında adaya yapılan görüşmenin stres mülakatı görüşmesi olduğu belirtilmeli, adayın negatif izlenimle kurumu hatırlamasının önüne geçilmelidir.

















Hiç yorum yok